De ce sa inlocuim Cureaua de Distributie - Kit-ul de Distributie

De ce sa inlocuim Cureaua de Distributie - Kit-ul de Distributie

De ce sa inlocuim Cureaua de Distributie - Kit-ul de Distributie

CE FACE CUREAUA DVS. DE DISTRIBUȚIE?

Cureaua de distribuție, cunoscută și sub numele de curea cu came, este o parte esențială a mașinii dvs. Iată de ce trebuie să o păstrați în stare bună de funcționare.

Cureaua de distribuție a mașinii dvs. este realizată din cauciuc dur, cu șanțuri sau dinți care trec de-a lungul marginii interioare.

Cureaua controlează deschiderea și închiderea supapelor motorului prin rotirea arborelui cu came și a arborelui cotit la turațiile potrivite.
schema distributie auto

Momentul este totul: odată ce cureaua dvs. prezintă semne de uzură, aceasta va împiedica toate părțile motorului mașinii dvs. să funcționeze sincronizate.

Acest lucru ar putea sfârși prin a vă deteriora grav motorul. Indicațiile timpurii pot fi funcționarea slabă și luminile de avertizare ale motorului.

Este important să ne amintim că curelele de distribuție NU sunt verificate ca parte a ITP obișnuită.

Cureaua va avea o „viață” (4 ani de obicei) sau dupa un numar kilometri, din nou va varia considerabil în funcție de producător, consultați manualul producatorului pentru îndrumare.

Dacă Cureaua se rupe, mașina poate suferi daune interne catastrofale cauzate de supape și pistoane care se lovesc unul de celălalt.

Mașina va fi imobilă imediat, deci, pe lângă daunele costisitoare ale motorului, va trebui să acoperiți și o taxă de remorcare la cel mai apropiat service.

Obțineți o ofertă gratuită a curelei de distribuție

kit distributie dacia logan
kit distributie dacia logan

INTERVALE DE INLOCUIRE CUREA DISTRIBUTIE

 

Cât de regulat ar trebui să-mi schimb cureaua de distribuție?
Vă recomandăm să înlocuiți cureaua de distribuție la fiecare patru ani, sau la aproximativ 60.000 kilometri. Cu toate acestea, este posibil să fi observat unele simptome ale unei curele de distribuție uzate.

Iată principalele avertizari care indică faptul că este timpul să îl modificați:

Motorul dvs. nu se va invarti. Dacă cureaua dvs. de distribuție s-a rupt, atunci motorul dvs. nu va putea să se răstoarne, deși s-ar putea să auziți sunetul motorului de pornire acționând când rotiți cheia.
Motorul dvs. dă greș. Dacă centura este uzată, se poate aluneca și poate provoca deschiderea sau închiderea cilindrilor motorului sincronizate. Veți auzi un zgomot de la motor și, probabil, veți simți o mișcare sacadată.
Ca parte a unui serviciu de rutină, se poate efectua de obicei o verificare vizuală a eventualelor scurgeri de ulei sau a contaminării benzii – aceasta poate contribui la defectarea timpurie a benzii.
Scurgere de ulei. Motorul dvs. va tinde să scape puțin ulei din capacul curelei de distribuție, acest lucru este normal, dar în timp, excesul de ulei poate uza prematur cureaua de distribuție.
Obțineți o ofertă gratuită a curelei de distribuție
Când trebuie să-mi schimb cureaua de distribuție?
Dacă aveți un program decent de întreținere, puteți evita uzura suplimentară care va duce la aceste semne de avertizare. Indiferent dacă aveți o mașină nouă sau un model de mâna a doua, va trebui să stabiliți intervalul recomandat pentru schimbarea curelei și să notați în calendarul sau manualul mașinii. Verificările regulate vă vor economisi bani pe termen lung.

Frecvența înlocuirilor  depinde de vârsta curelei curente, de distanța parcursă și de modelul mașinii dvs. Prețurile pot varia, de asemenea, în funcție de locația dvs.

Cât costă înlocuirea unei curele de distribuție?
Costul înlocuirii curelei de distribuție depinde de marca și modelul mașinii – costul principal va fi forța de muncă, deoarece mai multe părți ale motorului trebuie îndepărtate pentru a avea acces la curea. Nu uitați, dacă respectați programul de întreținere, va trebui să acoperiți acest cost numai la fiecare patru ani, ceea ce vă face mai ușor bugetul. Înlocuirea curelei de distribuție necesită câteva piese noi de kit: cureaua în sine, întinzătoare și scripeți, curele de transmisie, garnituri de etanșare și, de obicei, o pompă de apă / lichid de răcire. Aceste părți funcționează împreună strâns și, în general, uzura pe o parte o va afecta în mod egal pe cealaltă.Costul exact al înlocuirii curelei de distribuție depinde de marca și modelul mașinii dvs. Ca și până acum, prețurile pot varia, de asemenea, în funcție de locația dvs.-Vezi si cum se inlocuieste cureaua de distributie la dacia logan!

Trimite

Suport clienti Luni - Sambata: 08:00-18:00

0745471484 0740033630 info@salstil.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!