Motor

Afiseaza: 1-27 din 27 produse

 Filtre

Piese auto pentru Motor

Motorul este o unitate care produce cuplul motor necesar deplasării vehiculului. Este locul unde arde combustibilul, creând forța necesară pentru rotirea roților. Motorul pune în acțiune și alte dispozitive importante precum alternatorul, pompele de ulei si de lichid de răcire.

Piese pentru motor piese de schimb - informații importante cu privire la modul de operare, montare, diagnosticare și durată de exploatare

Construcția motorului

Elementele principale ale motoarelor cu piston, care sunt cele mai răspândite în prezent, includ:

  • Blocul motor – împreună cu chiulasa, acesta alcătuiește corpul motorului.Blocul motor conține, de asemenea, orificii pentru lichidul de răcire.
  • Chiuloasa – aceasta acoperă cilindrii din partea capetelor de piston. Aceasta încorporează camerele de ardere, canalele de admisie și evacuare cu supape si arborele cu came, tot acolo se găsesc și injectoarele și bujiile.
  • Garnitura de chiuloasa – aceasta sigilează si etanseaza îmbinarea dintre chiuloasa și blocul motor. Previne scurgerea și amestecarea lichidului de răcire cu uleiul din baia de ulei.
  • Baia de ulei – aceasta este prinsa de fundul blocului motor. Este locul în care se află arborele cotit.
  • Sistemul de distribuție – acesta include arborele cu came cu supape și dispozitivele de acționare a lor, fulii și un lanț sau o curea de distributie. Ultima asigură distribuirea cuplului motor între arborele cotit și arborele cu came.

Sfaturi de înteținere

  • Înlocuiți toate consumabilele la timp ex:ulei motor,servo sau cutie de viteza, filtrele etc. Facand la timp aceste lucruri preveniți formarea depunerilor de carbon pe componentelor motorului.
  • Folosiți doar combustibil de înaltă calitate. În caz contrar, puteți observa bătăi la motor, fapt ce reduce dramatic durata de funcționare.
  • Evitați supraîncălzirea motorului. Temperaturile extrem de înalte sunt periculoase pentru acesta.
  • Asigurați-vă că sistemul de injecție a combustibilului și sistemul de aprindere funcționează corect. Un amestec prea bogat sau prea slab determină bătăi la motor, scurgeri de gaze în galeria de evacuare, supraîncăzlirea motorului și alte probleme.
  • Când este frig afară, încercați să nu solicitați prea mult componentele motorului în primele câteva minute de la pornire. Este mai bine să așteptați să se încălzească uleiul și să îi scadă viscozitatea, pentru a evita deficitul de ulei.

Simptome ale defecțiunilor

Majoritatea defecțiunilor au simptome similare și sunt însoțite de o reducere a puterii motorului și sunete ciudate produse când mașina se deplasează. Supapele defecte și pistoanele defecte cu tijele de legătură pot ambele să producă bătăi în timpul mersului. Motorul începe de obicei să consume mai mult combustibil, consumul de ulei crește, în timp ce dinamica mașinii se înrăutățește semnificativ. Când se arde chiuloasa, din țeava de eșapament iese o mulțime de fum alb. Uneori puteți observa chiar dungi umede pe corpul motorului.

Cauze ale defecțiunilor

Cauza tuturor problemelor o reprezintă supraîncălzirea motorului. Aceasta determină arderea garniturii chiuloasei, deformarea chiuloasei și a blocului motor și chiar deteriorarea pistoanelor. Cantitatea insuficientă de lubrifiant cauzează un număr mare de probleme, inclusiv deteriorarea diferitilor rulmenți ai motorului,  pistoanelor și altor componente. O curea de distribuție ruptă cauzează de multe ori deteriorarea și deformarea supapei.
Din acest motiv recomandam inlocuirea la timp a curelei de distributie si numai cu piese originale recomandate de producator.

salstil.ro: doar produse auto de înaltă calitate

În magazinul nostru online puteți cumpăra componente de motor pentru orice vehicul. În sit-ul nostru veți găsi și uleiuri de motor și alte lichide de lucru. Toate au prețuri foarte avantajoase. Cereți specialiștilor noștri mai multe informații despre ultimele promoții.
Produsele afisate in site sunt produse vandute din stoc, aducem la comanda si alte componente care nu se afla in site cu livrare in ziua in care se face comanda.
Pentru mai multe detalii apelati la numarul de telefon:0745471484

Suport clienti Luni - Sambata: 08:00-18:00

0745471484 0740033630 info@salstil.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!