Ulei Motor

Afiseaza: 1-48 din 89 produse

 Filtre

Ulei Motor

Uleiul de motor este lichidul tehnic din sistemul de lubrificație a motorului unei mașini. Rolul lui său este de a diminua frecarea părților componente ale motorului, ducând astfel la creșterea duratei de viață a acestuia, la îmbunatățirea eficienței de funcționare și la reducerea consumului de carburant. Uleiul asigură răcirea pieselor componente din motor, le curăță de depunerile de murdărie și de carbon și le protejează împotriva corodării.

Uleiul auto este un fluid care are rolul de a crea o pelicula de izolare intre diversele elemente in miscare din interiorul motorului. Rolul principal al uleiului de motor este de a reduce forta de frecare dintre piesele in miscare ale motorului, creandu-se astfel o pelicula de ulei pe suprafata de contact dintre acestea. Pe langa acest rol, uleiurile de motor contribuie si la eliminarea caldurii rezultate in timpul arderii si a frecarii, dar și protejeaza suprafetele interne ale motorului impotriva coroziunii produse de apa si de acizii rezultati in urma combustiei. Uleiurile auto se diferentiaza atat prin vascozitate sau SAE (5W30 , 5W40 , 10W40 , 15W40 etc), cat si prin componenta (mineral - 15W40, sintetic - 5W40, semisintetic - 10W40) iar, in general, aceste informatii referitoare la tipul de ulei folosit sunt specificate de producatorii de autovehicule in cartea masinii. Producatorii recomanda schimbul de ulei de motor la 10.000-15.000 km sau la 1 an, in functie de care situatie intervine prima.

Clasificare ulei motor:

SAE. Are la bază caracteristicile de vâscozitate ale uleiurilor la diferite temperaturi. Este realizat de către asociația inginerilor de motoare de transport SAE Internațional. Datorită acestei clasificări, toate lichidele de lubrificație se împart în lichide de iarnă, de vară și all-seasons.
API. În conformitate cu clasificarea făcută de Institutul American al Petrolului, toate lichidele de lubrifiere se împart în următoarele grupe: grupa S este pentru motoarele pe benzină iar grupele C și F pentru motoarele diesel. În funcție de caracteristicile motoarelor, fiecare dintre acestea se împart în categorii de service marcate cu litere. În ceea ce privește produsele din categoriile de service cu SN, CK4 și FA4, acestea sunt cele care se pliază pe cerințele cele mai recente.
ACEA. În funcție de caracteristicile de funcționare a mașinilor, Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile definește 3 categorii pentru lubrifianți, astfel:
А/В. Pentru motoarele diesel sau pe benzină de diferite configurații.
C. Pentru motoare cu catalizatoare sau cu filtre de particule.
E. Pentru motoarele cu carburant diesel ale autovehiculelor de transport și vehiculelor speciale se foloseste ulei motor diesel.
Tipuri de uleiuri de motor în funcție de compoziția lor

Pentru clasificarea uleiurilor de bază pentru motoare, Institutul American al Petrolului a luat în calcul nu numai compoziția lor ci și tehnologia de fabricare, împărțind astfel toate produsele în 5 categorii:

Produse fabricate din distilarea petrolului fără tratări suplimentare.
Petrol distilat care a fost supus rafinării suplimentare.
Petrol distilat fabricat prin metoda de rafinare structurată cu hidrocracare multiplă preliminară, utilizându-se hidrogen.
Poli-alfa-olefine cu catene scurte, obținute prin sinteză chimică.
Produse având la bază polieter sintetizat chimic.
O clasificare mult mai uzuală presupune împărțirea produselor în 3 grupe în funcție de compoziția lor:

Minerale. Acestea includ lubrifianții care au la bază grupele I și II în concordanță cu clasificarea
API. Acestea sunt ieftine și se potrivesc pentru motoarele cu mulți kilometri parcurși.
Semi-sintetice. Compoziția acestora nu include mai mult de 25% din uleiurile din grupele III, IV sau V. Sunt mult mai eficiente decât cele minerale și mult mai ieftine decât cele sintetice.
Sintetice. Compoziția acestora include mai mult de 30% din produsele din grupele III, IV sau V. Au un interval de înlocuire mult mai mare și dizolvă bine aditivii.
piese auto salstil.ro: ulei de foarte bună calitate pentru mașina dvs.

În magazinul nostru online veți găsi mai multe tipuri de uleiuri de mașină de la 13 brand-uri. Motul, Liqui Moly sau Castrol, Mercedes sau Ford, Vaico, Dacia, Elf și Aral sunt printre cei mai faimoși producători. Datorita faptului ca exista nenumărate promoții și discount-uri, aici veți putea achiziționa uleiuri de motor la cele mai accesibile prețuri.
Cele mai folosite sunt ulei motor diesel 5w30 si 10w30 sau ulei motor benzina 5w40 si 10w40

Notă: înlocuirea uleiului se face la un atelier de service pentru mașini.

Suport clienti Luni - Sambata: 08:00-18:00

0745471484 0740033630 info@salstil.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!